Wednesday, September 26, 2012

monolog dari seorang sahabat

Posted by sarihah sauly at 9:08 AM 1 comments
assalamualaikum.. :)

dimulakan dengan bismillah.. 

dah lama cik sari tak update blog nie. sekarang cik sari luangkan sedikit masa dan waktu cik sari untuk menaip sepatah dua kata.. *erk.. sepatah dua kata la sangat.. sebenarnya seperenggan dua.. kui..kui.. :P kali nie cik sari nak bagi semangat kat seorang sahabat yang sari sayang.. dengan harapan dia tahu sari salah seorang insan yang akan support dia whatever he do.. wherever he go.. *ehem.. da terbukti cik sari seorang sahabat yang baik kan.. blushing.. :"P




cik sari kenali kamu dengan satu anggapan di hati, kamu seorang yang susah nak didekati.. lepas beberapa jangka masa, baru cik sari dapat kenali kamu sebagai seorang sahabat. cik sari rasa kamu seorang sahabat yang baik.. cik sari masih ingat, kamu hadir ketika cik sari dalam kesedihan. kamu memberi cik sari kata-kata semangat. cik sari sangat-sangat terharu.. * sambil mengelap airmata.. uhuk.. :'(
dari situ kita jadi rapat sebagai seorang sahabat. kamu ada ketika cik sari ada masalah dan menjadi seorang pendengar yang setia.. dan cik sari akan jadi pendengar masalah kamu juga. walaupun cik sari tak dapat nak tolong kamu, tapi cik sari happy untuk menjadi seorang pendengar sebab bagi cik sari, kamu berikan kepercayaan kepada cik sari untuk mendengar masalah kamu. *aik.. ayat sama jer cik sari taip.. hik3.. :P 

sekarang diwajah kamu selalu ada kesedihan. cik sari tak suka melihat wajah itu tanpa senyuman. jika cik sari diberikan satu kuasa, cik sari nak ukirkan satu senyuman di wajah itu. cik sari tak mahu kamu dilanda kesedihan. cik sari pun akan rasa kesedihan tu. :(

kamu selalu cakap kamu seorang yang jahat. tidak layak untuk berkawan dengan sesiapa pun. adakah kamu tahu, cik sari nak marah bila dengar kamu cakap macam tu. bukan apa, bagi cik sari jahat or baik seseorang itu, hanya Allah yang tahu. termasuk la dosa pahala. bagi cik sari, kamu seorang sahabat yang baik. disebalik sikap kamu yang panas baran, cold, ada sebuah hati yang baik. hanya insan bertuah macam cik sari yang dapat melihat kebaikan itu. *kmoo baik sangat.. :)

kamu.. sekarang kamu ada masalah dengan cinta hati kamu. cik sari tahu kamu sedih. kamu serabut. but don't worry.. cik sari selalu doakan hubungan kamu akan kembali pulih. cinta hati kamu akan tahu betapa ikhlas dan sayangnya kamu pada dia. betapa beruntungnya dia memiliki kamu. :)

setakat ini dulu monolog ikhlas dari hati cik sari, sahabat kamu...

with lots of love...
jazakallah khair.. <3<3





p/s: Allah beri peluang untuk kita kukuhkan hati untuk mencari teman sejati.. :)


Monday, September 3, 2012

today is your day

Posted by sarihah sauly at 11:44 AM 1 comments
bissmillahirrahmanirrahim...

today is ur special day... (4 sept )
and may Allah will bless u owez...
wherever u go...
have a good day.. :)
happy besday young man.. ^____^





sincerely,
me.. :)

with lots of love.. bye2..
jazakallah khair.. :)




Monday, July 30, 2012

Islam itu indah

Posted by sarihah sauly at 5:54 AM 0 comments
bismillahirrahmanirrahim...

sempena bulan ramadhan yang mulia ini, cik sari nak kongsi sedikit ilmu akhirat yang mungkin kita sering kali alpa dalam meniti kehidupan ini *chewahh.. ayat berdakwah sikit.. :)


cik sari terbaca artikel ini dengan ucapan subhanallah.. betapa terharunya dengan kebesaran Allah yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang terhadap hamba-hambanya terutamanya kita, umat terakhir, umat Nabi Muhammad SAW. Allahuakhbar!!.  sama-sama kita renungkan agar dapat perbaiki iman dalam diri kita nanti.. :)



6 perkara Allah sembunyikan :

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, danAllah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:


'Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.'


Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. 'Tidak'


Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.


Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kamu telahmenyembah aku dengan ibadah yangbersungguh- sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.' Dia mempuny-ai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atasperintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.'


Kemudian Jibrail as berkata: 'Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?'


Lalu Allah berfirman yang bermak! sud. 'Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal...'Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa.Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:


'Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? 'Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yangtelah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... .'Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :


1- Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.

2- Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
3- Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
4- Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
5- Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
6- Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.




p/s : moga cik sari dan kawan-kawan memperbanyakkan ibadah lebih-lebih lagi di bulan mulia ini. selamat beramal sahabat ! (:

*artikel di atas dicopy paste dari insan yang soleh.. :)

jazakallah khair.. :)


Tuesday, July 24, 2012

Posted by sarihah sauly at 9:23 AM 0 comments
bismillahirrahmanirrahim...

alhamdulillah.. syukur kerana Allah masih beri peluang kat cik sari untuk menyambut bulan penuh rahmat, Ramadhan alMubarak kali nie. Rasanya belum terlambat untuk cik sari ucapkan selamat berpuasa untuk semua umat islam di seluruh pelusuk dunia. moga ibadah-ibadah yang kita lakukan untuk kali ini lebih dirahmati oleh Allah SWT. amin ya rabbal alamin...



rutin harian dibulan puasa cik sari nie still tak berubah dari ramadhan-ramadhan yang lepas. cik sari masih sibuk tolong my mom siapkan tempahan biskut raya. tapi kali nie cik sari terpaksa ulang-alik every weekend dari dungun ke kuala terengganu sebab sem nie cik sari wat short course untuk subjek managerial economic.
yer.. memang penat.. tapi, lepas raya boleh shopping sakan dengan duit yang cik sari dapat kan.. *agak-agak kat mane plak family cik sari nak bercuti.. hehehe.. =____='

oklah..setakat nie dulu cik sari mampu menaip.. lenguh plak jari-jemari cik sari.. hehehe.. *macam la banyak sangat die taip..kuikuikui... :P 

selamat beribadat semua.. :)
jazakallah khair~~


Saturday, June 23, 2012

final exam mood

Posted by sarihah sauly at 12:35 AM 0 comments


annyong *feeling study kt obersis.. :P

hye semua * bajet ramai yang bce blog..hik3..

lagi 4 hari cik sari akan memasuki medan peperiksaan *grrr.. macam nak gi berperang plak ko nie jahh.. =__+.. sebenarnya sekarang pun mood cik sari tak menentu. terkadang happy. terkadang sedih mengenang rumah yang da lama cik sari tak balik.. tak dapat nak amik restu dari ma ngan abah.. *rindu hati ini inginku kembali..pada ayah bonda dan saudara.. erk..asal tetiba feeling lagu raya plak nie.. adess.. :P
ok.. maap..maap.. maybe cik sari nie tak sabar nk bukak red carpet untuk mengalu-alu kan kedatangan bulan ramadhan dan syawal.. :)

so, kembali kepada tajuk pada hari ini *eh.. da macam cikgu la plak.. :) dekat-dekat nak exam ni la macam-macam halangan yang menimpa. *ayat da macam sasterawati negara. tak sia-sia dapat bahasa melayu dapat A time SPM dulu. mesti cikgu bangga dengan cik sari.. erkk ter eksyen plak.. :P . emosi cik sari pun tak stabil. kadang-kadang cik sari tension. tak dapat nak catch up. sem ni subjek cik sari agak berat. gap untuk setiap paper pun amat menyedihkan. sekarang yang cik sari mampu berharap adalah doa dari ma dan abah cik sari, lecturer-lecturer cik sari, doa dari shabat-sahabat dan doa dari muslimin dan muslimah. pendek kata doa dari semua la.. *yer, cik sari tahu cik sari tamak.. tapi please..cik sari harapkan doa-doa tu mengiringi langkah cik sari nak pergi exam nanti.. please.. (sambil wat muka cute mengharap simpati..hik3.. )


setakat nie jela yang mampu cik sari taip untuk entry kali nie. nanti cik sari cari idea lagi. kepala otak cik sari nie pun da tak ade pape idea. walaupun cik sari terjun bangunan 18 tingkat pun, memang takkan muncul idea tu *iye iye jer nak terjun bangunan.. nak naik sampai tingkat atas pun belum tentu.. ihik (gelak gedik.. :p ). 


so, harapan untuk kali ni, cik sari harap semua kawan-kawan cik sari berjaya. dan cik sari pun turut berjaya.. yeayy!!

selamat menduduki peperiksaan ya sodiqati *feeling arab skit.. :P


p/s: if you start preparing now itself
you won't require such chips
you will be showered with good luck.. :P


with lots of love~~~
bye2.. :)

Sunday, June 17, 2012

Malam gala fakulti perniagaan

Posted by sarihah sauly at 6:12 PM 0 comments
morning.. ehemm..
cik sari rajin plak nak update blog pagi2 nie..
bukan ape.. perasaan kuciwa sebab kelas cancel pagi nie masih belom hilang *sebenarnya bukan sebab kelas cancel, tapi sebab da pergi kampus baru tahu kelas da cancel.. arghhhhhhh... rase nak makan jer semua orang yang ada kat situ.

disebabkan cik sari ni seorang yang penyabar,*dak gedik mula terlebih perasaan.hehehe.... cik sari pun malas nak fikir banyak.so, cik sari pun amik keputusan nak update blog nie. so, update kali nie cik sari nak msukkan gambar-gambar dinner untuk relate kan dengan tajuk post nie.. hehehe... one pic have 1001 words. so, tak perlu la cik sari nak cakap banyak-banyak kan. ihik.. :P *cakap jela kau malas menaip sari oii..hehehe.. :P

so, jom kita cekidaut.. :P











p/s: pic tak banyak sebab tak sempat nak amik. cik sari sibuk melayan vip malam tu. maklum la. group cik sari yang organize event nie. :)

till then, with lots of love.. bye3.. :)



Thursday, April 26, 2012

sedetik lebih

Posted by sarihah sauly at 10:59 PM 0 comments



hingar bingar..
kiri dan kanan...
menyentap lamunan pada masa hadapan..
aku msih terkaku disini..
menanti kamu..
ikhlas berikan aku..
hanya sedikit waktu..
meraih kasih dan perhatian..
cuma waktu..
sedetik lebih..
yang hati ini bisikkan 
tentunya dari kamu..
satu-satunya..
soulmate..

Tuesday, April 24, 2012

surrender

Posted by sarihah sauly at 1:43 AM 0 comments
"close your eyes, clear your heart,pray, and let it go... "


its gonna be ok.. 
no matter what will happen..

birds can sing after the storm..
why shouldn't we.. ?

crying in the rain..
they will not realize..
its hurting...

p/s : move on..

Thursday, April 12, 2012

OPEM's family... :)

Posted by sarihah sauly at 6:23 AM 0 comments
assalamualaikum.. *sambil kunyah kuaci.. erk, yeah i know.. its rude.. maaf kwn2.. =__='


disebabkan cik sari nie agak tak berapa nak rajin sangat, so, cik sari memang susah la nak update blog nie. ketandusan idea jugak la yang menjadi penyebab blog nie brape berasap.. *amboi.. da mcm dapur plak blog nie.. :P . entry kali nie cik sari nak citer sal kawan`kawan baru cik sari dari klas A. ehem2.. ape yang cik sari citer nie smua,hanyalah sebahagian dari ape yg cik sari alami.. :)

orang pertama yang add fb cik sari ialah saudara zul billy. bg cik sari, cik sari tak kenal sgt die sebab cik sari tak pernah bercakap ngan die. pndgn prtama cik sari kat die ialah, mamat nie ala2 rock.. fuh.. rambut tak nak kalah..  :) tapi kan die sangat pandai. ape yang lect tnye, komfem ade jer opinion dari die.. sma la jugak saudara azuan. diorg  cakap rambut die ala-ala k-pop. die pun slalu jwb kalau madam ruzaidah tnye soklan.  * bile cik sari nak jadi macam diaorg? tibe-tibe cik sari pandang masa depan..uhuk.. then, orang pertama yang tegur cik sari dulu dalam fb ialah saudara syazwan. orang yang tinggi lampai.. pandangan pertama cik sari kat die ialah, die sombong. *harap die x marah kalu die thu ape yang cik sari fikir tentang die.hehehe... :). lepas die da tegur kt fb, makin rancak lak die bertanya. ade ker patut die cakap muka cik sari macam faezah ilai.. * tgk muka kat cermin sambil blushing gile.. :P adehh.. siap tnye ade keturunan mamak penang ke tak.. haih.. kalu boleh, cik sari nak ulang enamratus ribu empatpuluh pat kali yang cik sari nie darah sepenuhnye orang kelantan. xde kacuk-kacuk bagai nie. *klau kucing kacukan parsi comel kn.. adeh.. da lari topik.. =__=' . die sgt kuat mngusik.. aduh.. klau g klas, dak2 lain pnggil cik sari faezah elai, cik sari rasa macam nak berlari sekeliling kampus.. nak cari tempat yang boleh sorokkan diri cik sari yang tak berapa nak kecik nie dari diaorang. ya Allah, malu tahap gaban kot. hehehe.. tapi disebabkan gurauan mamat tinggi lampai nie la, cik sari jadi rapat ngan dak2 perempuan kelas nie.. :)

now, cik sari nak citer sal dak2 perempuan yang lain. cik sari suke tengok diaorang. semua comel-comel. kecik-kecik jer semua. sweet sangat. cik sari baru tahu izzah tu kwn skolah ika merangkap ke pada housemate dan juga roomate cik sari. keciknya dunia nie.. :) then, kak did sgt petah bercakap. suara die lantang jer kalau bercakap.. jadi lecturer pun layak.:) timah, eaty and ain J pun comel. diaorg pun suke mengusik cik sari. diaorg pun baik.. :) erm, yg lain-lain pun baik. cuam cik sari msih segan dengan yang lain. eton ngan rozy pun sweet.. same-same kecik je orangnye. *terasa mcm cik sari jer yang agak temok dan comel dlm klas tu.. ihik.. (sambil pegang pipi n wat cute.. hehehe.. ). .


banyak lagi ragam classmate cik sari sebenarnye. tapi banyak plak nk kna taip.. sbb komfem takkan abis kalau nak citer satu2.. :)


we r family...
in the same roof
we called it as OPEM's family.. :)


p/s 1: lme btol entry nie ade dlm draft.. tak termampu lak nak post.. :)
 untuk kwn2 yg lain, yg cik sari x sbut nama pun, korang classmate yg baik.

p/s 2: dihati ini masih merindui ragam dak2 classmate group B.. memori tetap terpahat dihati.. love all of u..
sayang korang ketat2.. muahhh.. <3<3

Sunday, April 8, 2012

ku lepaskn kau pergi..

Posted by sarihah sauly at 11:14 AM 0 comments

i'm speechless...
segalanya telah ditakdirkan..
dengan berat hati...
ku lepaskan kau pergi...

p/s : times to move on... :'(

hikmah yang tercipta..

Posted by sarihah sauly at 9:48 AM 0 comments

assalamualaikum.. *sambil trik nafas yang panjang

walaupun cik sari update blog sebulan skali, cik sari sebenarnya slalu bukak blog. bukan ape, cik sari nak menulis.. tapi kata-kata tersekat sampai kerongkong jer.. tak mengalir menuju ke jari untuk menaip nie.
sem nie sem yang paling sibuk untuk cik sari sebab cik sari telah bertukar menjadi orang yang terlebih berkuasa. *berkuasa la sangat.sampai semau benda berterabur.. uhuk.. pity of me.. =__='

alhamdulillah... sem nie cik sari kembali aktif bersosial. no..no..no.. bukan ke arah sosial yang buruk. maksud cik sari, mengumpul sahabat dan teman-teman. cik sari dari awal sem nie cik sari ade masalah untuk mendaftar subjek sebab jadual cik sari yang clash. cik sari terpaksa tukarkan class cik sari dari class B ke class A. mula-mula, cik sari rasa tak best sebab cik sari tak kenal dak-dak kelas baru nie. cik sari pun segan. nak gi klas pun macam takde mood. sebab cik sari rasa macam tak ngam dengan dak- dak kelas baru nie. tapi alhamdulillah.. selepas hampir sebulan berada dalam kelas baru nie, cik sari makin selesa dengan kawan-kawan baru nie. diorang semua baik-baik sebenarnya. dari situ cik sari dah boleh blajar tentang sesuatu perkara. iaitu, don't judge the book by its cover. so, tak kenal maka tak cinta. lepas cik sari da kenal semua, cik sari da boleh go on ngan diorang. hari-hari cik sari pun happy dengan pelbagai ragam. 

dalam kelas baru nie jugak, cik sari suka memerhati ragam diorang. maklum la.. da lame cik sari tak sekelas dengan dak-dak luar dari pantai timur. cara pergaulan dan persahabatan diorang lain. banyak juga perbezaan yang cik sari nampak. diorang bergaul macam adik beradik. sangat sweet. diorang sangat happening. setiap orang ade ragam masing-masing. kat kelas nie jugak ada seorang student dari labuan. cara percakapan die pun dah lain. comel jer bila dengar die bercakap. sgt tajam sebutannya. budak-budak lelaki pun memang sangat nakal dan selalu nak mengena orang. *menulis sambil gelak2 teringat gelagat diaorang.. :)

setakat nie, semua berjalan dengan lancar. cik sari pun masih boleh tersenyum melihat gelagat kawan-kawan cik sari walaupun masalah masih memberat di bahu dan kepala. tapi, takpe, orang cakap, bila kita mampu tersenyum disaat kita dilanda masalah, itu bermakna kita redha dengan ujian yang diberikan oleh Allah. alhamdulillah.. cik sari masih berusaha untuk menjadi hamba yang terbaik kepada pencipta yang satu, Allah.

so, sebenarnya, ada hikmah yang tersimpan yang menjadi rahsia Allah pada setiap masalah yng timbul dalam keadaan kita sedar atau tidak. harap-harap cik sari takkan lupa untuk bersyukur atas setiap nikmat dan hikmah yang Allah berikan selepas cik sari menghadapi satu kesukaran.

p/s: khas untuk sahabat-sahabat, tak kisah la yang baru kenal dan yang dah lama kenal. thanks to being my friends. thanks juga sudi ceriakan hari-hari cik sari. love all of u.. <3<3 *sambil mengelap airmata dengan bantal bucuk.. sob..sob.. T__T (mood: terharu sangat2.. )



Thursday, March 22, 2012

untukMu Jodohku..

Posted by sarihah sauly at 10:06 AM 0 comments


Bismillahirrahmanirrahim...
dengan izinmu ya Allah, ya tuhanku...

jodohku..
andai tersurat hati dan jiwaku milikmu..
jaga dan rawat lah ia dengan setulus hatimu..
sirami lah ia dengan kasih sayang hakiki darimu..
bajai lah ia dengan keindahan cintamu..

jodohku..
andai diri ini termaktub menjadi milikmu..
terimalah aku seadanya...
lengkapilah kekurangan itu..
biar sempurna dihati kita..

jodohku..
imam kanlah solat dan sujudku..
bimbingkanlah diriku..
menjadi hamba Allah yang jitu..
agar dapat menjadi bidadarimu..
bila sampai di syurga yg satu..

jodohku..
bahgiakan lah aku..
di dalam mahligai cinta kecilku..
hingga nafas terakhirku..
dalam mihrab cintamu...


p/s: biarkanlah ayat2 cinta itu mengalun lembut dari sudut hatimu yang dahagakn kasih syg dri penciptaMu..

Sunday, February 26, 2012

new chapter coming soon.. :)

Posted by sarihah sauly at 9:52 AM 0 comments
ehem...ehem.. *batuk gedik

next week semester baru da nak start. by the way, result baru-baru nie okey.. syukur alhamdulillah.. mngalir jugak airmata kegembiraan. tuhan benar-benar membantu cik sari.. *sobs..sobs.. =__='

pada 5hb march nie cik sari akan mulakn lembaran baru utk new sem nie.. tak nak main-main dah.. nak blajar betol2 demi masa depan. now da degree.. so, memang da tak nak fikir pape lagi selain belajar, blajar and blajar demi masa depan. harap2 dapat grad dengan cemerlang. so, dapat la keje yang bagus untuk bantu my mom n my dad.. :)

result lepas da bagi satu inspirasi untuk cik sari untuk terus melangkah untuk menggapai kejayaan dan impian cik sari. dah terbukti kalau kita berusaha, insyaAllah, kejayaan akan jadi milik kita. cik sari dah dapat membuktikan kata-kata tu. *sambil lap airmata

now, cik sari selalu baca ayat-ayat yang memberi semangat. i think english quotes is the best way to motivate myself. cik sari selalu cari quotes yang boleh wat cik sari lebih bersemangat. biasanya cik sari akan cari wallpaper yg ade kata2 semangat and jadikan dekstop background for my miss lappy. so, tiap kali on, cik sari akan baca kata2 tu.. :) then, cik sari dapat motivated kn dri cik sari untuk settle kn keje2 cik sari..

cik sari harap, cik sari xkan give up untuk terus berusaha dan belajar...

till then.. with lots of love.. <3


p/s : ilmu bukan hanya pada buku tapi wujud dalam hidup.. :)

Saturday, February 4, 2012

inshaAllah, ada jalannya. don't give up!

Posted by sarihah sauly at 2:31 AM 0 comments
assalamualaikum wbt *bce biar pnuh okeh..
tersangat lama x update blog kesayangan hamba ni. banyak sangat habuk dan sarang labah-labah kat dalam nie *amboi.. tnggi benor imaginasi cik sari nie..=__=' . takpe takpe nanti cik sari vacuum okeh. tak nak la nanti takde orang yang sudi nak masuk laman cik sari nie.. hehehe.. sekarang baru je masuk bulan kedua untuk tahun 2012. dan seperti biasa cik sari pun ada azam yang menggunung untuk dicapai tahun baru nie. inshaAllah, moga Allah permudahkan segalanya untuk cik sari.

tajuk kali nie bukan bermakna cik sari dah bertukar status jadi ustazah tak bertauliah. tapi cuma mahu memotivasikan diri cik sari yang kadang kala ada perasaan nak putus asa. cik sari nie tak pernah lari dari masalah kehidupan. now cik sari akan masuk umur 22 thun untuk tahun baru nie. tak sedar pulak cik sari da nak menginjak dewasa. ehem.. dewasa okeh. dan cik sari dah teruskan belajar dalam sarjana muda pengurusan operasi and dalam omputihnye degree in operation management.

sepanjang cik sari belajar nie memang sangat-sangat mencabar sebab segalanya baru bagi cik sari sebab course yang cik sari ambil nie xde kawan dari diploma dulu. kire macam takde geng la.. *sigh mula-mula memang rasa alone sebab cik sari tak kenal ngan kawan2 lain. tapi tak lama lepas tu i got new friends!! ok, x riak ok! hehehe... cik sari happy sebab Allah permudahkan urusan cik sari pada hari prtama kelas lagi.

sepanjang cik sari belajar, banyak sangat yang melanda dalam hidup cik sari. tentang assignment yang melambak, tentang proposal projek, umah sewa lagi, ragam housemate lagi..*fuhhh.. penat (sambil sapu peluh didahi)
tak sah kalau cik sari tak menangis kalau mengadu kat tuhan. kadang-kadang boleh teresak-esak.. *ehem,ok blushing. cik sari nie buruk perangai.*i'm admit it. bila dah nangis baru lega. hehehe...

one day, cik sari pergi library sorang2 sebab cik sari nak study untuk test qmt. pastu, cik sari saje try survey buku motivasi. cik sari terbaca buku jangan bersedih. teringat pula zaman skool cik sari. x pernah habis baca buku nie. maklum la.. tebal tak hingat.. hehehe.dari buku tu, cik sari rasa insaf sikit. lepas dari situ cik sari ada azam nak mulakan hdup baru. alaa.. macam pegi beli buku bru kat kedai cik minah kat umah sewa tu. then cik sari nak mulakan lakaran baru.. hehehe..

cik sari belajar dari mula. macam mana nak jaga hati cik sari. nak jalani hidup and macam mana nak hargai hidup. bila cik sari rasa down and nak give up, cik sari akan ingat kata-kata nie "life may not be the party we hoped for,but while we're here we should dance'. ayat tu bagi cik sari inspiration untuk tempuhi tiap masalah yang ada. so, cik sari tetap gagahkan jua hadapi semuanya dengan tabah.


cik sari percaya dengan segala yang ditakdirkan Allah. cik sari juga percaya tiap masalah pasti ada jalan keluarnya. dan tak lain tak bukan dari Allah yang Maha Mengetahui. moga setiap saat ketabahan cik sari dirahmati Allah... :)





p/s : lgu don't give up by bruno mars is awesome... :)

 

The Laugh and Cry of Me Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review