Thursday, April 26, 2012

sedetik lebih

Posted by sarihah sauly at 10:59 PM 0 comments



hingar bingar..
kiri dan kanan...
menyentap lamunan pada masa hadapan..
aku msih terkaku disini..
menanti kamu..
ikhlas berikan aku..
hanya sedikit waktu..
meraih kasih dan perhatian..
cuma waktu..
sedetik lebih..
yang hati ini bisikkan 
tentunya dari kamu..
satu-satunya..
soulmate..

Tuesday, April 24, 2012

surrender

Posted by sarihah sauly at 1:43 AM 0 comments
"close your eyes, clear your heart,pray, and let it go... "


its gonna be ok.. 
no matter what will happen..

birds can sing after the storm..
why shouldn't we.. ?

crying in the rain..
they will not realize..
its hurting...

p/s : move on..

Thursday, April 12, 2012

OPEM's family... :)

Posted by sarihah sauly at 6:23 AM 0 comments
assalamualaikum.. *sambil kunyah kuaci.. erk, yeah i know.. its rude.. maaf kwn2.. =__='


disebabkan cik sari nie agak tak berapa nak rajin sangat, so, cik sari memang susah la nak update blog nie. ketandusan idea jugak la yang menjadi penyebab blog nie brape berasap.. *amboi.. da mcm dapur plak blog nie.. :P . entry kali nie cik sari nak citer sal kawan`kawan baru cik sari dari klas A. ehem2.. ape yang cik sari citer nie smua,hanyalah sebahagian dari ape yg cik sari alami.. :)

orang pertama yang add fb cik sari ialah saudara zul billy. bg cik sari, cik sari tak kenal sgt die sebab cik sari tak pernah bercakap ngan die. pndgn prtama cik sari kat die ialah, mamat nie ala2 rock.. fuh.. rambut tak nak kalah..  :) tapi kan die sangat pandai. ape yang lect tnye, komfem ade jer opinion dari die.. sma la jugak saudara azuan. diorg  cakap rambut die ala-ala k-pop. die pun slalu jwb kalau madam ruzaidah tnye soklan.  * bile cik sari nak jadi macam diaorg? tibe-tibe cik sari pandang masa depan..uhuk.. then, orang pertama yang tegur cik sari dulu dalam fb ialah saudara syazwan. orang yang tinggi lampai.. pandangan pertama cik sari kat die ialah, die sombong. *harap die x marah kalu die thu ape yang cik sari fikir tentang die.hehehe... :). lepas die da tegur kt fb, makin rancak lak die bertanya. ade ker patut die cakap muka cik sari macam faezah ilai.. * tgk muka kat cermin sambil blushing gile.. :P adehh.. siap tnye ade keturunan mamak penang ke tak.. haih.. kalu boleh, cik sari nak ulang enamratus ribu empatpuluh pat kali yang cik sari nie darah sepenuhnye orang kelantan. xde kacuk-kacuk bagai nie. *klau kucing kacukan parsi comel kn.. adeh.. da lari topik.. =__=' . die sgt kuat mngusik.. aduh.. klau g klas, dak2 lain pnggil cik sari faezah elai, cik sari rasa macam nak berlari sekeliling kampus.. nak cari tempat yang boleh sorokkan diri cik sari yang tak berapa nak kecik nie dari diaorang. ya Allah, malu tahap gaban kot. hehehe.. tapi disebabkan gurauan mamat tinggi lampai nie la, cik sari jadi rapat ngan dak2 perempuan kelas nie.. :)

now, cik sari nak citer sal dak2 perempuan yang lain. cik sari suke tengok diaorang. semua comel-comel. kecik-kecik jer semua. sweet sangat. cik sari baru tahu izzah tu kwn skolah ika merangkap ke pada housemate dan juga roomate cik sari. keciknya dunia nie.. :) then, kak did sgt petah bercakap. suara die lantang jer kalau bercakap.. jadi lecturer pun layak.:) timah, eaty and ain J pun comel. diaorg pun suke mengusik cik sari. diaorg pun baik.. :) erm, yg lain-lain pun baik. cuam cik sari msih segan dengan yang lain. eton ngan rozy pun sweet.. same-same kecik je orangnye. *terasa mcm cik sari jer yang agak temok dan comel dlm klas tu.. ihik.. (sambil pegang pipi n wat cute.. hehehe.. ). .


banyak lagi ragam classmate cik sari sebenarnye. tapi banyak plak nk kna taip.. sbb komfem takkan abis kalau nak citer satu2.. :)


we r family...
in the same roof
we called it as OPEM's family.. :)


p/s 1: lme btol entry nie ade dlm draft.. tak termampu lak nak post.. :)
 untuk kwn2 yg lain, yg cik sari x sbut nama pun, korang classmate yg baik.

p/s 2: dihati ini masih merindui ragam dak2 classmate group B.. memori tetap terpahat dihati.. love all of u..
sayang korang ketat2.. muahhh.. <3<3

Sunday, April 8, 2012

ku lepaskn kau pergi..

Posted by sarihah sauly at 11:14 AM 0 comments

i'm speechless...
segalanya telah ditakdirkan..
dengan berat hati...
ku lepaskan kau pergi...

p/s : times to move on... :'(

hikmah yang tercipta..

Posted by sarihah sauly at 9:48 AM 0 comments

assalamualaikum.. *sambil trik nafas yang panjang

walaupun cik sari update blog sebulan skali, cik sari sebenarnya slalu bukak blog. bukan ape, cik sari nak menulis.. tapi kata-kata tersekat sampai kerongkong jer.. tak mengalir menuju ke jari untuk menaip nie.
sem nie sem yang paling sibuk untuk cik sari sebab cik sari telah bertukar menjadi orang yang terlebih berkuasa. *berkuasa la sangat.sampai semau benda berterabur.. uhuk.. pity of me.. =__='

alhamdulillah... sem nie cik sari kembali aktif bersosial. no..no..no.. bukan ke arah sosial yang buruk. maksud cik sari, mengumpul sahabat dan teman-teman. cik sari dari awal sem nie cik sari ade masalah untuk mendaftar subjek sebab jadual cik sari yang clash. cik sari terpaksa tukarkan class cik sari dari class B ke class A. mula-mula, cik sari rasa tak best sebab cik sari tak kenal dak-dak kelas baru nie. cik sari pun segan. nak gi klas pun macam takde mood. sebab cik sari rasa macam tak ngam dengan dak- dak kelas baru nie. tapi alhamdulillah.. selepas hampir sebulan berada dalam kelas baru nie, cik sari makin selesa dengan kawan-kawan baru nie. diorang semua baik-baik sebenarnya. dari situ cik sari dah boleh blajar tentang sesuatu perkara. iaitu, don't judge the book by its cover. so, tak kenal maka tak cinta. lepas cik sari da kenal semua, cik sari da boleh go on ngan diorang. hari-hari cik sari pun happy dengan pelbagai ragam. 

dalam kelas baru nie jugak, cik sari suka memerhati ragam diorang. maklum la.. da lame cik sari tak sekelas dengan dak-dak luar dari pantai timur. cara pergaulan dan persahabatan diorang lain. banyak juga perbezaan yang cik sari nampak. diorang bergaul macam adik beradik. sangat sweet. diorang sangat happening. setiap orang ade ragam masing-masing. kat kelas nie jugak ada seorang student dari labuan. cara percakapan die pun dah lain. comel jer bila dengar die bercakap. sgt tajam sebutannya. budak-budak lelaki pun memang sangat nakal dan selalu nak mengena orang. *menulis sambil gelak2 teringat gelagat diaorang.. :)

setakat nie, semua berjalan dengan lancar. cik sari pun masih boleh tersenyum melihat gelagat kawan-kawan cik sari walaupun masalah masih memberat di bahu dan kepala. tapi, takpe, orang cakap, bila kita mampu tersenyum disaat kita dilanda masalah, itu bermakna kita redha dengan ujian yang diberikan oleh Allah. alhamdulillah.. cik sari masih berusaha untuk menjadi hamba yang terbaik kepada pencipta yang satu, Allah.

so, sebenarnya, ada hikmah yang tersimpan yang menjadi rahsia Allah pada setiap masalah yng timbul dalam keadaan kita sedar atau tidak. harap-harap cik sari takkan lupa untuk bersyukur atas setiap nikmat dan hikmah yang Allah berikan selepas cik sari menghadapi satu kesukaran.

p/s: khas untuk sahabat-sahabat, tak kisah la yang baru kenal dan yang dah lama kenal. thanks to being my friends. thanks juga sudi ceriakan hari-hari cik sari. love all of u.. <3<3 *sambil mengelap airmata dengan bantal bucuk.. sob..sob.. T__T (mood: terharu sangat2.. )



 

The Laugh and Cry of Me Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review