Friday, May 20, 2011

::cubalah untuk menghargai~~::

Posted by sarihah sauly at 12:43 PM 0 comments

salam.. sorry coz kedengaran tajuk entry kali nie agak serius.. hehehe....
sbnrnya tjuk tu hnya sebahagian motif yg aku ingin kongsikn... kt bahagian conclusion bru la kwn2 akn nmpk motif tjuk ini dipilih.... hehehe....


ok, first of all aku just nk mention yg perkara nie agak berbekas dihati ini walaupun scra tidak sngaja... ok, perkahwinan adalah satu perkara yang mulia. yang digalakkan oleh agama untuk meneruskan keturunan yang baik, menghalalkan hubungan  dan mngelakkan berlakunya maksiat dikalangan manusia (mcm nk wat ceramah jer..hehehe.. ) tapi, agama jugak tidak menggalakkan berlakunya amaln pembaziran atau niat untuk mnunjukkan kekayaan dengan mngadakan majlis yang terlalu keterlaluan. memang tak salah nk wt something yng gilang gemilang. maklum la kawin hanya skali.. (yeke skali?aku nmpk org kawin bnyk kali jer skrg. hehehe..). tapi bak org kata ukurla baju di badan sendri.. tak perlu la nk berhutang untuk wat majlis yg besar bagai.. ikutla ape yang termampu dgn bajet.


now kembali kepada citer aku.. memang x salah nak adekan majlis untuk mraikan pengantin. reasons utk adakan majlis tu adalah utk bgtau khabar gembira kat semua org especially kaum kerabat keluarga  and sanak saudara. ia satu perkara yang mnggembirakn. tapi ia akan jadi sebaliknya kalau kita dilayan bagai nak x nk jer kn.layanla semua tetamu dengan sama rata. takde tetamu atasan, tengah atau bawahan. fikirlah tetamu yang datang dari jauh.kuarkn blnja sndri semata2 nk meriahkn mjlis. especially sanak saudara sendri..
ratu sehari a.k.a pengantin pun apa salahnya keluar beramah mesra denagn tetamu yang hadir. xkan hilang serinya kalu bersalaman dngn tetamu...


hargaila mereka. jadi xla bersumpah seranah si hati tetamu yg mncari masa untuk mnerima jemputan tu.
niat sari bukan nk mnjatuhkan maruah sape2.. tapi bila tuhan da bg setiap mnusia tu akal fikiran, so kna la fikir baik2 ape yg sari ckp nie..


skrng sari bg contoh.. if korang di satu situasi, korang bersusah payah nk dtg majlis perkahwinan ngan someone, duit pun habis ngan byr tol.. then nk cri tmpt utk tido lg. but, tuan umah wat tak tahu. tegur sepatah pun tak. agak2 jiwa pnyabar korang boleh sabar tak? ok, sari ngan penuh kelemahan dalam diri nie mngaku memang sari tak sabar. sari rasa macam nk marah pun ade. tapi u know la.. mampu mnyumpah dalam hati jer demi mnjga hati org lain...


so, conclusion nye,pesanan sari, pngantin ke, bakal pngantin ke, n sape2 yang berkaitan, time kawin nnt berilah senyuman yg pling mnis dan tegurlah semua tetamu dgn ramah tnpa memandng darjat dan kedudukan.biarlah diorg rasa berbaloi datang ke majlis tu. hargailah mereka yang melabur masa mereka untuk mnerima jemputan. tak mustahil, mereka akan mndoakan kebahgiaan kamu bersama pasangan kamu dengan ikhlas hati. so, kamu x rugi ape, tetamu pun tak terasa hati...
maaf kalau entry nie wat sesiapa terasa.. tak terlintas
dihati sari wlau sekelumit pun... salam maaf dari sari... peace no war.. =)

p/s: sometimes simple is nice.. =P

pic xde kna mngena ngan entry.. hiasan smata2.. hehehe...


Saturday, May 7, 2011

bEcAuSe u aRe mY SoUL, mOm....

Posted by sarihah sauly at 7:02 PM 0 comments

dengan lafaz bismillah aku mulakan entry untuk kali nie...
sempena hari ibu nie aku nak ucapkan selamat hari ibu untuk ma ku yang tersayang...
kepada mama ku, FADHILAH BINTI DAUD....
i want to say that i love u so much.. more than i love myself... :)
thanks sangat sbb da bersusah payah mnjaga adik...
walaupun adik nie degil, ma tetap syg adik kan ma.. hehehe...
walaupun adik bukan anak yang terbaik.. adik akan cuba bahgiakn ma... :)
because i love u mom...
adik takkan biarkan ma menitiskan airmata kesedihan sebab adik..
adik akan sentiasa beusaha untuk mngukir senyuman di wajah ma...

walaupun adik berikan seluruh sisa hidup adik untuk ma, ia belum mampu
membalas segala pengorbanan ma untuk adik da adik bradik yang lain...
i'm proud to be your daughter... 
hehehe.. untuk abah.. adik pun cayang abah jugak.. :)
http://www.emocutez.com
you are the best mother ever.. muahhh....


p/s: u will always be my love in my life... muahhh... :)
i can't live without u....

Wednesday, May 4, 2011

::PhOtOsHoOt::

Posted by sarihah sauly at 9:53 AM 0 comments
annyong...
ari slase lpas sari bersama ngan kwn tersayang, yati pergi jalan2 kat Taman Tamadun Islam... or org sni pnggil TTI... sari ngan yati decide nk wt photoshoot kt ctu.. hehehe.. layak ke pnggil photoshoot..
hehehe.. ahhh.. lantak la.. jnji we take a beautiful pic.. hehehe...
walaupun kami xde camera semahal org lain.. pic yg kitaorg amik pun comel... lbih2 lagi sari yg jd modelnye..
n yati jadi photographer.. seriously.. pic yg die amik sgt cntik.. :)
sbnrnye sari nk jd model kt sorng kwn nie.. tp blom ade rezki lg..
almaklum la.. sari bkn cntik sgt.. x sesuai jd model.. hehehe.. cedih la plak...
however, i still enjoy to take many sweet pictures with my photographer, yati.. thanks yati.. love u.. :)
jom kite tgk hasil dri camera biase kami... :)

hehehe... :)

masjid kristal kt sblah tu pnting.. :)

msj ngan best friend.. :)

prasan comel... :P

what i'm waiting for.... (sengal)

stkat nie jer pic yg dpt diupload kt cnie.. hehehe.... credit for my sweet photographer... :)

p/s: walaupun sari x cntik kt camera mahal... camera biase ok ape.. hehehe..
sorry coz terlebih brperasaan.. because i'm SARIHAH SAULY.. :p






 

The Laugh and Cry of Me Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review