Wednesday, December 22, 2010

::KoReA, SaRaNgHaE::

Posted by sarihah sauly at 2:57 AM 0 comments



toink..toink...
Annyong haseyo....          http://www.emocutez.com    hehehe...
skarang nie aku tgh gila ngan something...
jeng..jeng..jeng.... aku tgh gle ngan ape2 yag brkaitan ngan korea... music,lagu, artist, coutry...
pendek kta tgh demam korea la nie....
skrang tgh mengisi waktu bljar bhasa korea...
kwn2.. doakan aku x ptus asa...


aja..aja.. fighting!!http://www.emocutez.com

p/s: one day, akn ku jelajahi korea selatan... moga impian trcapai....http://www.emocutez.com


Tuesday, December 14, 2010

::SaLaM SiSwA::

Posted by sarihah sauly at 9:16 AM 1 comments
http://www.emocutez.com
tadi aku tengok la rancangan salam siswa kt tv1.. mula2 saje jer nk tgk Dr.Fazley sementara tunggu iklan kt tv3 (tv3 kalu tayang iklan,mengalahkan crite..) .. tapi aku tertarik plak ngan tajuk bahas mlm nie.. "siswa belajar utk lulus atau untuk masa depan?".. tajuk pun da gedebush!! terkena kt dahi aku.. mcm thu2 jer.. yela.. aku slalu study lat minute.. adehh..      http://www.emocutez.com
    kalau nak dilihat kat keliling aku nie pun mmg rmai gle student yg bljr utk exam jer.. termasuk la aku.. ( sedar dri la plak...) diaorg bnyk menghafal dri memahami... td, Dr.Fazley tu pun ckp tentang isu yg ade skrg, student gurl yang  kebanyakannye ulat bku... btol ke??   http://www.emocutez.com     aku pun x thu.. myb kot.. alaa.. memang la gurl kna jd ulat buku.. kami nie kn ade 1 akal jer.. lain la boy..tuhan da kasi 9 akal.. x baca pun leh jwb exam.. gurl klau x study mmg cari maut la namanya...aku pun da sedar skrg..   http://www.emocutez.com   aku janji yang aku akan buat yang terbaik untuk masa depan aku.. chayok3... aja3,fighting!! hehehe...






p/s: perkara yang betul ialah blajar untuk lulus demi masa depan.. moga aku akan mndapat sinar NUR dalam hidup nie... peace no war.. hehe...              http://www.emocutez.com

Monday, December 13, 2010

::aKu sAkIt??::

Posted by sarihah sauly at 9:04 AM 6 comments


da x lame nak msuk tahun baru pulak.. bila da abis tahun 2010 nie.. genap 1 tahun kenangan aku masuk wad hospital dungun.. aduhh.. kalu ingat sal kenangan masuk wad.. memang sedih.. hukhukhuk...
mase tu la kita bleh thu sape kwn kita yang sebenar dan sape yang bukan.. sekurang2nye dosa aku makin kurang seiring dengan kesakitan yang aku hadapi.. huhuhu

aku masuk wad disebabkan demam.. suhu badan aku tersangat la tinggi.. 2 weeks duk baring atas katil jer..
xleh bangun langsung.. roomates aku tersangat la risau.. tiap kali balik kelas mesti beli makanan kat aku.. aku nie plak bile da sakit memang xleh nk mkn.. xde slera langsung..
rumate aku, yaya ngan gee duk sibuk sruh aku g klinik.. tapi aku x larat nk jln.. satu hari tu, aku da rse sihat sikit, aku g la klas.. tapi badan aku masih lemah.. balik kelas terus tido dalam selimut tebal..(selimut aween)..
lepas tu langsung xleh bangun.. si yaya ngan gee paksa aku g klinik malam tu jugak.. kami naek keta classmate yaya ngan gee.. memang berterima kasih gila la kat syafiq ngan nasir.. kt klinik dungun plak.. memang lame gile mnunggu.. bdn aku mmg tahap gile la pnas..
lpas tunggu punye tnggu sampai naik bosan da aku, nama aku pun dipanggil la..
aku pun jumpe ngan doktor tu.. tapi aku siap kena leter ngan doc tu lg.. ade ke ptut die tnye aku sakit ape..
kalu mcm tu baik xyah jd doc.. biar aku jer yg jd doc.. hancus btol laa..antara dialog aku ngan die :
doc: awak sakit ape?
aku: demam kot.. saye da 2 weeks xleh bngun
doc: awak da g klinik uitm ke?
aku: blom, mlm nie baru larat nk g klinik
doc: awk nie pun satu.. lain kali g la klinik uitm dlu.. 
(dalam hati aku rse nk menyumpah jer doc nie.. ape beza aku g klinik mne2 pun.. macam la sshkn die.. )

lpas g hospital dungun, aku still lg x sihat.. mmg xleh bngun lngsung.. kwn aku pun da risau.. diaorg pun call ambulans uitm.. aku pun dibawa g klinik uitm.. dengan keadaan x terurus.. aku kna test drh sbb suhu bdn aku +- 39 darjah.. aku pun mcam nk pitam pun ade.. lpas dah test darah.. doc.yusry pun bgtau yg aku suspek denggi.. kna msuk wad sbb darah aku x normal..
ptg tu jgak aku kna g hospital.. aku dihantar ke hospital tanpa teman.. sian aku...hukhukhuk...
aku kumpul sgla kudrat yg aku ade utk daftar msuk wad sendiri.. dh la sorang2.. hanya tuhan jer thu.. sampaikan aku call abah aku nk bgtau yg aku xnk msuk wad.. aku x larat.. time tu jgak aku nangis sorang2...
dari kul 5 ptg sampai la kul 9 mlm aku mnunggu daftar msuk wad.. time tu aku da bnyk kali pengsan n sedar sorang2 kt kerusi tempat mnunggu.. bermacam2 jenis org dah yg silih berganti kt ctu.. aku jer yg setia mnnt.. nasib baik la dlam pkul 7 lbih mimie ngan ely ade dtg lpas xtvt koko diaorg.. diorg yg teman aku sampai la aku msuk wad... sblom msuk wad kna amik darah lg.. tgn aku nie da lebam.. sakit mmg xyah ckp laa.. nak nangis pun ade.. tp thn jela..

ble da msuk wad, aku suh mimie ngan ely blik.. ksian sgt sbb diorg pnt.. lepas aku salin pkaian, nurse msukkn jarum kt tgn aku.. nk msukkn air.. adoii.. jarum lg.. da la bsr.. sabar jela..
sepnjng duk wat tu,tiap kali nk mndi,mesti ngis sorng2 lam blik mndi..sdih sbb duk sorng jer lam wad.. ari kdua baru abah ngan ma dtg mlwt.. diorg duk dungun 2 ari je..
lpas diorg blik, aku duk sorang.. nasib la ade akak tu baik ngan aku..slalu lyn n bli mknn utk aku..huhu..
sepanjang duk lam wad, mknn hospital aku x mkn lngsung.. tiap2 pagi nurse dtg amik darah.. sian aku..hukhukhuk.... 
thanks sgt kt yaya, gee,fana, wani n tirah coz dtg mlwt aku.. fana siap order zinger burger utk aku..
huhuhu... tp aku x lalu nk mkn..

aku duk lam wad slma 6 hari.. da lbih 10 btol air msuk lam tbuh aku.. tgn pun da jdi temok.. time bleh kluar wad,syafiq,nasir, yaya n gee dtg amik aku blik u.. nsib la ade diorg.. lpas pda tu, bdn da susut skit.. assgnment tertngguh berlambak plak.. sem tu mmg pointer pun jtuh..
mne tak nye, kuiz ngan test da brape bnyk aku x attend.. presentation pun x dpt wat sbb msuk wad.. redha jela time tu.. anyway, niela kenangan pahit n manis aku masa sem 3 aku blajar kt uitm.. ade jgk pngalamn msuk wad.. =)


time wayar tersumbt ngan drah aku.. huhuhu.. :)

Monday, December 6, 2010

aKu x bErSaLaH.....

Posted by sarihah sauly at 11:22 PM 0 comments



hmmm....
time cuti2 nie mmg agak bosan sbnarnye.... time blajar,sbuk nk cuti,, ble da cuti x sbr plak nk bljr..
rndu plak kt kwn2.. hehehehe...
sbnrnye da lme terniat dhati nk create blog nie.. tapi bru ari nie brsemangat nk menaip.. hehehe..
bersempena ngan awl muharram nie..biar la aku mulakan penulisan blog aku nie betol2..
kadang2 terfikir jugak..best jgk tulis blog nie.. bleh je aku meluahkan pape yang terpendam tanpa melukakan hati sape2.. maklum laa.. manusia nie xkan berhenti mnyalahkan satu sama lain walaupun setiap orang berhak untuk bersuara.. termasuk la aku..tapi aku nie jenis buruk perangai jugak. hehehe... kalau terasa or kecik ati selalu terpendam.. sebab tu la selalu terluka. disebabkan perangai buruk aku nie la. banyak je masalah tentang perhubungan nie. Hmm.. ble da msuk bab perhubungan nie.. teringat lak aku tentang mslh aku ngan kwn aku yg agak baik nie laa.. aku syg die.. cewahhh... tp aku bkn les yer.. hehehe.. aku syg die sebagai kwn baik aku.. tapi dsbbkn stu masalah nie..hubungan yg jernih telah dicemari oleh tanah liat yg mungkin wujud dsbbkn bnjir pada musim tengkujuh.. hikhikhik.. sometimes, terfikir jugak,salah aku ker?aku busy body ker? tpi aku nie bkn nye jenis nk buang msa nk msuk campur ngan masalh org.. ble pakwe kwn baik aku nie mintak tlong slmtkn hubungan diorg..aku nie jd bertanggungjawab la plak.. rse mcm "wonder girl" plak..nk menyelamatkan hubungan orang nie.. tp,tersalah langkah la plak..maklum la,aku nie mnusia biasa..xde magic pun. kalu ade magic da lme aku tolong harry potter kalahkn musuh2. nk gntikn Hermione pun bleh..hehehe.. niat suci dihati aku nie, nk menyelamatkn hubungn diorg.. tp,hbngan aku ngan kwn baik aku lak jd bermasalh. aduyai..niat dihati tidak kesampaian.. nampaknya,hubungan aku ngan kwn baik aku tu x dapt nk dibaik pulihkan.. aku sedih ble disalah ertikan.. hubungan diorg pun da ptus.. so, aku amik keputusan,nk lupakan je sal masalah nie.. just follow with the flow.. klau msih ade jdoh,aku ngan die akn berkawan blik.. tap klau nk dilihatkan dengan keadaan sekrang,nampaknya ibarat mnunggu bintang muncul disiang hari.. xpela,janji aku thu itu bukan salah aku.. walaupun kadang2 aku musykil, berdosakah aku ble aku larikan diri dr masalh nie.. pape pun,aku thu aku x bersalah.. kepada shbt ku yg disayangi, berhenti mngecewakan org my dear.. what goes around will comes around..chill!! =)
 

The Laugh and Cry of Me Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review