Monday, December 26, 2011

persahabatan itu indah andai........

Posted by sarihah sauly at 2:14 AM 0 comments
persahabatan itu indah andai...
disertakan dengan kejujuran...
bkn mengambil kesempatan...

persahabatan itu indah andai...
diiringi dengan keikhlasan...
bkn kerana harta kekayaan....

p/s: pnt mncari shbt sejati dan hakiki.... T___T

Thursday, November 10, 2011

i'm back :)

Posted by sarihah sauly at 10:13 PM 0 comments

dah lme bnar aku meng'away'kn dri.. hehehe.. sdar x sdar almost 3 months aku x update blog nie.. ditambah dgn ssh nk online kt umah sewa, sbuk ngan study, sngaja mnyibukkn dri pun ade.. hehehe...
btw, aku nie tak bnyak idea sgt nk berblog... so aku nk jadikn blog nie sbgai diary aku jer.. 
bkn tempat utk bergosip and attract org nk bce n follow my blog...


spnjng 3 bln menjauhkn dri dr berblog nie sbnrnye bnyak peristiwa yg dh berlaku...
yela kn 3 bulan bkn waktu yg singkat jgk sbnrnye... hehehe...
dalam masa 3 bln tu jgk la ade kisah jatuh bangun aku sbgai seorg anak, adik, kakak,
student, kwn, kekasih dan sebagainya.. eh3.. bru perasan la. bnyak jugak ek peranan dan watak aku 
dalam hidup nie.. (ayat xleh blah.. :P)

setakat nie dulu la untuk kali nie.. nnt aku update my convocation day.. :)

smpai ketemu lg my sweet blog (feracan) wink..wink~~ =___='

Friday, August 19, 2011

what ever you do, i'm still love you!!!

Posted by sarihah sauly at 6:14 AM 0 comments
hehehe.. tajuk entry xleh blah kan... i;m blushing.. :P
 btw, aku jatuh cinta lagi pada kamu nazim othman....

i wish you can read my statement...
but memang sudah terang lagi bersuluh la yang kamu takkan dapat bace kan...
bajet macam aku blogger femes.. huhuhuh... T__T
takpe la.. sekurang-kurangnye aku dpat meluahkannnya.. hahaha... :P

 sweet like candy.. ahakss!! :p

omg!!....

fine! i'm admit.. u so handsome guy... :)

p/s: kadang-kadang tak salah berangan.. dari angan-angan wujudlah impian.. hik3... :p


Saturday, August 13, 2011

kesibukan dikala ini....

Posted by sarihah sauly at 5:51 AM 0 comments
assalamualaikum....

salam ramadhan... wlaupun dah agak lmbat utk wish, aku nk wish jugak.. hehehe...
lgpun now still lagi bulan puasa...
sekarang semua umat islam baru sahaja menunaikan puasa yg ke-13 (13ogos2011)...
alhamdulillah... aku masih dapat berpuasa penuh sehingga hari ini.. :) gud job sari!!! hehehe

walaupun da nak hampir 2 weeks puasa, aku masih belom dapat luangkan masa untuk ke bazar ramadhan...
macam x caye jer kn.. hehehe...
al maklum la.. aku sekarang tengah sibuk menolong my mum siapkan tempahan biskut raya..
tempahan tahun ini tersangat la banyak...
sampai keletihan dan kepenatan aku nie tak dapat digambarkan dengan kata-kata...
fuhh.... smpai semua bnda dah tak trurus... huhuhuhu....

takpela... bulan ramadhan nie jer dpt cari duit lebih.. lepas nie rehat  la puas-puas kan...
dalam kepala nie dah merangka pelbagai plan dah nak beli ape nanti..
tak sabar nak dapat gaji dan duit raye... nanti dapat shopping puas-puas...

yang pnting lepas raya dapat handphone baru.. yeahhh.... :) mnggantikan hp aku yang rosak tu...
sekarang pun dapt guna hp biase jer... so, tak dapat nak tangkap gambar lagi sekarang.. huk3.,,, T__T

thanks untuk si dia yang tersayang sebab nak belikan aku handphone baru...
nokia c6!!!! saya sedang perhatikan kamuuuuuuu!!! hehehehe... :P

k laa daa... <3

you will be mine soon... :)


p/s : sedih lepas hp nokia yang dibeli ngan duit gaji keje part time rosak disebabkn febreze.. T____T

Friday, July 8, 2011

rungut

Posted by sarihah sauly at 12:08 PM 0 comments
bintang di langit makin menghilang
kesuraman begitu terasa
kesilapan terulang lagi
merungut pada yang realiti
bulan juga tidak kelihatan
mungkin turut bosan
ahh... aku merungut lagi

kehangatan hati turut hilang
barangkali dibawa asing
oleh fikiran yang terlalu pening
aku tetap masih merungut..

aku memang begini....

Friday, July 1, 2011

cucuku sgt comel... :P

Posted by sarihah sauly at 10:51 AM 4 comments
hehehehe.. tjuk bkn main gempak... :)

sbnrnye jonny and jenny da ade anak.. :)
happy gler.... x sbr nk tgk ank2 diaorg...

thanks sgt utk si dia sbb da jaga jonny's family sebaik2nye...

cucu-cucu ku sgt comel.. :)
mcm tuan die.. hak3.... (terlbih sudah.. =p )


jenny ngan jonny sgt comel... :)

p/s: x sbr nk jmpe ank2 diaorg.. sgt2 comel lps dikacukkn dri baka berbeza.. hehehe... :)

Wednesday, June 8, 2011

Dengarlah duhai wanita.....

Posted by sarihah sauly at 1:44 PM 0 comments
assalamualaikum... 


da lame sangat sari tak update pape dalam blog sari.. actually sari sekarang tengah sibuk baca entry dari the famous amos blogger jer.. terlalu khusyuk smpai tak ter update blog sendiri...
tajuk entry kali nie untuk mmberi kesimpulan tentang masalah sosial remaja yang sangat hangat diperkatakan  sekarang..
adess... naik sedih eden bila dengar macam-macam berita tentang kematian bayi, buang bayi, bayi dalam tong sampah... ya Allah.. akhirnya begini lah umat Nabi Muhammad di akhir zaman.




gurls.. sebelum korang buang anak, korang fikir la apa yang korang akan hadapi pada hari esok.. fikirlah disaat kamu merenung sayu pada wajah makhluk tuhan yang baru ingin mengenali dunia ciptaan Allah S.W.T..
sanggupkah korang menanggung beban bersalah di bahu korang disepanjang perjalanan hidup korang. ya, kamu mesti berkata Nabi pun ampunkan umatnya dan tuhan akan mengampunkan dosa hambaNya apabila hambaNya bertaubat. tapi kamu perlu ingat, dosa sesama manusia sukar untuk dilupuskan andai tidak dimaafkan oleh manusia yang teraniaya itu sendiri. apakah jawapan yang akan kamu berikan apabila satu saat nanti kedengaran suara dari anak kecil bertanyakan, kenapa lakukan mereka sekejam itu...



lelaki itu tidak mencintai kamu...
sari nak tegaskan disini.. bila teman lelaki kamu atau tunang kamu inginkan sesuatu yang melebihi batas hak seorang lelaki muslim yang belum ada apa-apa ikatan yang sah seperti berzina, 'ringan-ringan' atau yang seumpamanya, dengan kata-kata "i nak tahu u masih suci atau tak sebelum kita kawin syg" or "u jgn tkut, kan kita dah tunang, so bila-bila masa saja kita akan kawin, tak salah kita tidur sama dulu kan" ayat begitu lazimnya bagi pasangan yang dah bertunang. tapi bagi yang sedang hangat-hangat tahi ayam bercinta," kalau u syg i, i nk u buktikan kat i.. jom tido sama.." (ayat lbih kurang macam tula..). bila kamu dengar ayat begitu keluar dari mulut pasangan kamu, percayalah dear, dia tidak mencintai kamu. tiada secebis keikhlasan pun dalam hati sang lelaki itu. jika dia benar-benar hormati kamu, dia takkan menyentuh kamu sehingga tiba waktunya nanti


come on gurls, jangan terlalu enak dibuai kata-kata manis seorang lelaki yang tidak menghormatimu. carilah insan yang benar-benar mencintaimu bukan kerana nafsu tetapi kerana cintanya kepada Allah dan rindunya kepada Nabi Muhammad. kerna itulah cinta sejati dan dialah pemilik hatimu itu. carilah cinta yang sebenar yang sentiasa diredhai Allah.

p/s: sekarang orang islam sendiri yang memperlekehkan hukum hakam islam. benarlah yang dikatakan pendakwah, dunia semakin terbalik ketika dunia makin merapati hari akhiratnya. mereka -mereka itu masih berbangga walaupun melakukan dosa yang sudah terang lagi bersuluh kesalahannya itu. peace.. =)

Friday, May 20, 2011

::cubalah untuk menghargai~~::

Posted by sarihah sauly at 12:43 PM 0 comments

salam.. sorry coz kedengaran tajuk entry kali nie agak serius.. hehehe....
sbnrnya tjuk tu hnya sebahagian motif yg aku ingin kongsikn... kt bahagian conclusion bru la kwn2 akn nmpk motif tjuk ini dipilih.... hehehe....


ok, first of all aku just nk mention yg perkara nie agak berbekas dihati ini walaupun scra tidak sngaja... ok, perkahwinan adalah satu perkara yang mulia. yang digalakkan oleh agama untuk meneruskan keturunan yang baik, menghalalkan hubungan  dan mngelakkan berlakunya maksiat dikalangan manusia (mcm nk wat ceramah jer..hehehe.. ) tapi, agama jugak tidak menggalakkan berlakunya amaln pembaziran atau niat untuk mnunjukkan kekayaan dengan mngadakan majlis yang terlalu keterlaluan. memang tak salah nk wt something yng gilang gemilang. maklum la kawin hanya skali.. (yeke skali?aku nmpk org kawin bnyk kali jer skrg. hehehe..). tapi bak org kata ukurla baju di badan sendri.. tak perlu la nk berhutang untuk wat majlis yg besar bagai.. ikutla ape yang termampu dgn bajet.


now kembali kepada citer aku.. memang x salah nak adekan majlis untuk mraikan pengantin. reasons utk adakan majlis tu adalah utk bgtau khabar gembira kat semua org especially kaum kerabat keluarga  and sanak saudara. ia satu perkara yang mnggembirakn. tapi ia akan jadi sebaliknya kalau kita dilayan bagai nak x nk jer kn.layanla semua tetamu dengan sama rata. takde tetamu atasan, tengah atau bawahan. fikirlah tetamu yang datang dari jauh.kuarkn blnja sndri semata2 nk meriahkn mjlis. especially sanak saudara sendri..
ratu sehari a.k.a pengantin pun apa salahnya keluar beramah mesra denagn tetamu yang hadir. xkan hilang serinya kalu bersalaman dngn tetamu...


hargaila mereka. jadi xla bersumpah seranah si hati tetamu yg mncari masa untuk mnerima jemputan tu.
niat sari bukan nk mnjatuhkan maruah sape2.. tapi bila tuhan da bg setiap mnusia tu akal fikiran, so kna la fikir baik2 ape yg sari ckp nie..


skrng sari bg contoh.. if korang di satu situasi, korang bersusah payah nk dtg majlis perkahwinan ngan someone, duit pun habis ngan byr tol.. then nk cri tmpt utk tido lg. but, tuan umah wat tak tahu. tegur sepatah pun tak. agak2 jiwa pnyabar korang boleh sabar tak? ok, sari ngan penuh kelemahan dalam diri nie mngaku memang sari tak sabar. sari rasa macam nk marah pun ade. tapi u know la.. mampu mnyumpah dalam hati jer demi mnjga hati org lain...


so, conclusion nye,pesanan sari, pngantin ke, bakal pngantin ke, n sape2 yang berkaitan, time kawin nnt berilah senyuman yg pling mnis dan tegurlah semua tetamu dgn ramah tnpa memandng darjat dan kedudukan.biarlah diorg rasa berbaloi datang ke majlis tu. hargailah mereka yang melabur masa mereka untuk mnerima jemputan. tak mustahil, mereka akan mndoakan kebahgiaan kamu bersama pasangan kamu dengan ikhlas hati. so, kamu x rugi ape, tetamu pun tak terasa hati...
maaf kalau entry nie wat sesiapa terasa.. tak terlintas
dihati sari wlau sekelumit pun... salam maaf dari sari... peace no war.. =)

p/s: sometimes simple is nice.. =P

pic xde kna mngena ngan entry.. hiasan smata2.. hehehe...


Saturday, May 7, 2011

bEcAuSe u aRe mY SoUL, mOm....

Posted by sarihah sauly at 7:02 PM 0 comments

dengan lafaz bismillah aku mulakan entry untuk kali nie...
sempena hari ibu nie aku nak ucapkan selamat hari ibu untuk ma ku yang tersayang...
kepada mama ku, FADHILAH BINTI DAUD....
i want to say that i love u so much.. more than i love myself... :)
thanks sangat sbb da bersusah payah mnjaga adik...
walaupun adik nie degil, ma tetap syg adik kan ma.. hehehe...
walaupun adik bukan anak yang terbaik.. adik akan cuba bahgiakn ma... :)
because i love u mom...
adik takkan biarkan ma menitiskan airmata kesedihan sebab adik..
adik akan sentiasa beusaha untuk mngukir senyuman di wajah ma...

walaupun adik berikan seluruh sisa hidup adik untuk ma, ia belum mampu
membalas segala pengorbanan ma untuk adik da adik bradik yang lain...
i'm proud to be your daughter... 
hehehe.. untuk abah.. adik pun cayang abah jugak.. :)
http://www.emocutez.com
you are the best mother ever.. muahhh....


p/s: u will always be my love in my life... muahhh... :)
i can't live without u....

Wednesday, May 4, 2011

::PhOtOsHoOt::

Posted by sarihah sauly at 9:53 AM 0 comments
annyong...
ari slase lpas sari bersama ngan kwn tersayang, yati pergi jalan2 kat Taman Tamadun Islam... or org sni pnggil TTI... sari ngan yati decide nk wt photoshoot kt ctu.. hehehe.. layak ke pnggil photoshoot..
hehehe.. ahhh.. lantak la.. jnji we take a beautiful pic.. hehehe...
walaupun kami xde camera semahal org lain.. pic yg kitaorg amik pun comel... lbih2 lagi sari yg jd modelnye..
n yati jadi photographer.. seriously.. pic yg die amik sgt cntik.. :)
sbnrnye sari nk jd model kt sorng kwn nie.. tp blom ade rezki lg..
almaklum la.. sari bkn cntik sgt.. x sesuai jd model.. hehehe.. cedih la plak...
however, i still enjoy to take many sweet pictures with my photographer, yati.. thanks yati.. love u.. :)
jom kite tgk hasil dri camera biase kami... :)

hehehe... :)

masjid kristal kt sblah tu pnting.. :)

msj ngan best friend.. :)

prasan comel... :P

what i'm waiting for.... (sengal)

stkat nie jer pic yg dpt diupload kt cnie.. hehehe.... credit for my sweet photographer... :)

p/s: walaupun sari x cntik kt camera mahal... camera biase ok ape.. hehehe..
sorry coz terlebih brperasaan.. because i'm SARIHAH SAULY.. :p






Monday, April 25, 2011

::LaSt dInNeR WiTh aLl dIpLoMa iN BaNkInG StUdEnTs::

Posted by sarihah sauly at 12:14 PM 0 comments
pnjang kn tajuk entry kali nie... hehehe... dari tjuk entry pun da thu ape isi kndungan entry kali nie...
disebabkn aku dan kwn2 aku sudah berada di last sem for last year for diploma 
in Banking, nie la dinner last kitaorang raikan bersama dak2 junior..
thanks jgk kt dak2 junior coz mngatur dinner nie dgn baik... walupun makanan x brapa sdp..
(maaf yer adik2 coz terlalu jujur.. hehehe... )
diorng jgk wt suprise kt ktaorg dgn hadiahkn kmi stu kek yg bsr brbntuk no.6....
sweet sgt cake tu in pink kaler.. hehe.. nie antra pic yg smpt dirakam...
1st time dlm dinner x bnyk amik gmbr...
camera lupe bwak... uwaa.... :'(
by the way, this is one of sweet memories in this last sem.. gumawo u olls... :)
(bju dinner dak sari nie x cntik coz last minute cri.. huhuhu..)



kak tieqa ngntok ek time dinner.. hehehe.. :)


brsma tmn sperjuangan sblm mkn.. :)


amik pluang utk brgmbr... :P

i'm ur senior... heee~~~


thats our cute cake... :)

p/s: terasa mkin tua lak ble da abis diploma.. :)




:: CoRpOrAtE::

Posted by sarihah sauly at 11:41 AM 0 comments
walaupun ia da lme berlalu.. ia salah stu kngan part6 yg aku xkn dpt lupakan...
salah stu subject dlm course aku kna present about business plan...
da beratus abis smata2 projek nie... pnt gler2 nk settle kn projek nie...
usaha dan tenaga btol2 dicurahkn utk presentation project paper nie...
thanks utk tieqa, ieka, n juki coz bersma2 mngerah tenaga utk jadikn presentation kite terbaik..
walaupun aku, selaku marketing manager utk Agrotech Entreprise ialah manager pling bnyk 
disoal jwb oleh panel.. ttp x mematahkn smngt aku utk brgmbr slpas selesai mmberikn persembhn terbaik dari aku... terbukti kelayakan aku sbgai marketing manager.. hehehe.. (terlebih prasaan la plak.. :P).. dsbbkn nk present scra formal.. ktaorg
decide nk berpakaian ala2 corporate... :)

cak.. :)

financial mngr + marketing mngr.. 

marketing mng + general mngr a.k.a big boss.... :)

mcm2 kngn yg terkumpul time wt projek nie......
ketawa n tangisan sme2 dikongsi....

p/s: semua kngn akn sentiasa terukir dihati.... :)


Saturday, April 2, 2011

.:: I WaNt to wAlK AlOne::.

Posted by sarihah sauly at 3:31 AM 0 comments

ehem2.... testing testing~~~
hehehe.. lme gle x tulis ape2 entry kt blog nie....
maklum laa.. kpale otak tgh sbuk duk mghafal teori2 utk test and final exam....

ok, berbalik pada tjuk entry kali nie mcm pelik jer bunyi nye kn...
ia adalah salah satu impian  aku yg blom lg terlaksana..
iaitu jln sorng2 kt satu tempat.... dalam hujan di waktu ptg..
arghhh...tenangnye time tu... tgk keindahan Allah....

aku pun nk g kt stu tmpat yg ramai org.. but still walk alone.. nk tgk ragam org..
then berhenti kt stu tempat utk bce novel and mnum coffee cuppicino... smbil mndgr lgu jazz..
hmm... alangkah indahnye....

then lpas tu g shopping mall.. cri something yg interesting... bleh shopping novel bru... or bju ngan ksut bru... :)
bila da pnt and lelah.. singgah stu tmpat utk mkn aiskrim.. bestnye.... best kn klau dpt jln sorng2...
wlaupun tnpa org mnemani.. kita dpt tngkn dri kita.... aku hrp sgt impian nie jd knyataan...




p/s: nk jd salah seorg yg bertuah utk jadikn impian itu stu knyataan.... :)


Saturday, March 19, 2011

:: i NeEd mOrE TiMe::

Posted by sarihah sauly at 12:27 AM 0 comments

hmm....
 i just want to say that i need more time to be like i wannabe....
masih dalam perjuangan....
moga Allah kuatkan semangat untuk teruskn perjuangan without any problem...
amin..... sorry entry kali nie agak ringkas... :)

p/s:: perjuangan kali nie btol2 serius... :)

Tuesday, March 15, 2011

:: saya maafkan kmoo::

Posted by sarihah sauly at 8:05 AM 0 comments

salam teman.....

entry kali nie x brape nk serius sgt.. actually i'm not so well today....
migrain is coming... huhuhu....
ok, kali nie sari nk mnulis tentang kemaafan...
mesti semua org kat dunia nie thu ape mksud perkataan "maaf"...
sbnrnya perkataan nie sgt penting dlm kehidupan...

ok.. now kta ckp tntng ayat "saya maafkn kamoo"... 
dalam kehidupan seharian, kita akn jumpa dengan pelbagai org dengan pelbagai ragam... setiap org juga tak pernah lari dri wt kesalahan da kesilapan.. selagi kita bergelar seorang manusia, we will always do mistakes..
semua tu asam garam sebuah kehidupan.. tapi selagi kita sedar kesalahan kita, kita mampu bertaubat atau meminta maaf... sepatutnya lafaz "Astaghfirullah" sentiasa basah di bibir kita.... hanya itu yg wt kita sedar kita masih kekurangan menjadi seorang hambaNya....

sari nak kaitkan entry kali nie dengan kehidupan seharian kita... sebagai seorang student , kita x lari dri menjalinkan persahabtan ngan kawan2...
x kisah la dri course yg sama atau x... kadang2 kita tak sedar bahawa kawan kita  terasa dengan setiap patah perkataan yang keluar dari mulut kita. andaikan dalam satu situasi, korang ngan kawan korang bertelagah pendapat tentang sesuatu. then, kawan korang tanpa berfikir apa2, dia tengking korang untuk menegakkan pendapat dia.. depan orang yang ramai pulak tu... time tu macam2 yang terbit dalam fikiran korang kan... hanya satu yang dapat menolong kita pada saat tu... astaghfirull... sbut kn bnyk kali...
memang agak perit nk terima perbuatan kwn korang tu.. tp korang akan tenang bila terdetik di hati korang.. "saya maafkan kmoo"...

bkn utk buat baik apatah lagi nak berlagak baik.. cuma korang akan menjadi lebih baik.. walaupun perasaan kamu mungkin akan terluka sedikit... tapi, sekurang2 nye kamu telah berjaya lari dari bisikan syaitan.. ingat, marah adalah sifat syaitan.. perasaan marah ibarat api kecil yg sedang membakar di dalam hati.. hanya air yg mampu meredakn perasaan tu... so, ingat la Allah bnyk2...

selalu  la gunakan perkataa "saya maafkan kmoo"... ia adalah stu cara utk menjauhi dri dri berdendam...
sesungguhnya, dendam itu tak beri apa2 kebaikan selain dari menjadikan hati seseorang tidak tenang....

p/s: kemaafan adalah salah satu keindahan....

Monday, March 14, 2011

::pilihan keluarga...::

Posted by sarihah sauly at 7:22 AM 3 comments
td lecturer entrepreneur aku ade ungkit sal pasangan hidup.. pendek kte perkahwinan la...
msti heran kan cne subject entreprenuer bleh tetibe ckp sal kwin..
hehe.. sbnrnye ktaorg tnye pndangan die untuk kos yg terbaik utk kitaorg further study in degree..
ckp2 punye ckp punye ckp... die pun ckp la.. "its ok if after this (grad diploma) you want to get married..
but u need continue your study.. its important in your life.."
then, die pun sbutla.. perkawinan terbaik ialah pasangan pilihan keluarga... 
beliau nsiht yg kalu xde restu family, prkhwinan xkn pergi jauh...
myb akn ade bnyk mslh.. aku pun da nmpak  banyk bukti yg mnyokong statement tu..
hmm... aku pun terfikir la... btol jgk ape yg encik ckp...

so, dengan rela hati, lpas da capai semua impian aku..
ble da abis blajar...
aku akn suh my mom cri jdoh utk aku...
bak kata Encik Adlan (lect.entreprenuer)  lbh barokah.. hehe... ^__^

p/s: family come first.... :) 

Saturday, March 5, 2011

:: mood::

Posted by sarihah sauly at 11:14 PM 0 comments

salam ahad kt smua kwn2... (ayat skema..)

entry kali nie sari nk bercerita sikit tentang mood....
sari percaya smua org ade mood yg pelbagai kn...
marah, sedih, kcewa, penat, malas.... dan macam2 lagi la... now, sari nk ceritakan sesuatu yg mungkin korang x nampak wlaupun sudah jelas kesannya... sari akn terangkn stu persatu...

ok, now, sari bg contoh... biasanya kjadian nie berlaku dikalangan kita ngan kwn2.... tiap kali kita bngun pagi, kita akan menunaikan solat subuh dan mnyerah diri pada Ilahi.. segala roh dan jasad kita akan bersatu mnyembah pada penciptaNya.... tapi pernah tak korang alami keadaan dimana kawan korang awal2 pagi da bad mood...
yer, sari tak nafi kan semua orang ada masalah masing2.. tapi tak salahkan kalau tiap pagi kita hadiahkan satu senyuman yang manis untuk kawan seperjuangan dgn kita...

sari percaya pada satu knyataan yang mnyatakan mood di pagi hari akan memberi kesan kepada kita di sepanjang hari.. katakanlah korang awal2 pagi lagi da bad mood.. so, x mustahil semua benda yang korang buat pada hari itu semua tak kena. memang betol ape yg tersirat dihati akan terpapar disebalik wajah. termasuk jugak mood.. kalau la tiap pagi asyik bad mood.. nk marah2 orang, orang kat sekeliling kita pun akan menyampah.. kalau korang tak percaya, korang tnyalah kawan2 disekeliling korang... sari jamin akan ada yang mnyampah bila korang asyik "buat muka"...

setiap pagi adalah permulaan untuk kita melangkah ke hari baru. Allah pun mnyuruh kita mulakan segala perbuatan dengan mnyebut Bismillah.. tak perlu nk merungut atau nak marah2 kalau ada benda yang belum settle pada hari semalam.. apa salahnya maafkan kesalahan kawan dan mulakan hidup baru pada hari baru...
semua pihak akan dapat untung..hati pun senang...

so,sari sentiasa berpesan kepada dri sari supaya hilangkan segala mood yang tidak baik. hanya Allah yang dapat membantu setiap hambaNya.. setiap pagi tidak ada salahnya kalau kita sedar di awal pagi, kita sedekahkan senyuman pada roomate kita... lepas tu, kepada kawan2 kita... senyuman lbih berharga dari segalanya... korang pun buatla bnda yg sma jgk k...


p/s:: walaupun senyuman tak jadikan pemiliknya kaya raya. tapi ia dapat tenangkan hati insan yang melihatnya.... :)

Thursday, March 3, 2011

::DoSa sEMaLaM::

Posted by sarihah sauly at 9:09 PM 2 comments


bila direnung, ditenung, berfikir dan terfikir.... da bnyk sgt dosa yg kita wat kan...
sama ada sengaja atau x sengaja.. sedar atau x sedar....
pernah tak kita terfikir kesusahan dan kesedihan yg kita dapat adalah 
dari kesan dosa2 smlm yg kita pernah lakukan...

tak dinafikan bila kita hidup dalam stu masyarakat, mesti ade bnyak perkara yang kita wat
yg org lain x suke atau ape yg org lain wat, kita x suke... contohnye mcm nie la...
dlm kalangn kawan2 x mustahil kita akn mngumpat tentang kwn yg lain.. bab kata org lelaki
tu jela kje yg dak pompuan bleh wat....
kadang2 kita mesti ade rasa tak puas hati pada seseorang.. sama ada die kwn kita or sebaliknya..
then. utk menghilangkan rse tidak puas hati kita, kita mesti mngadu and mngata someone tu kt 
org ketiga... hmm... so, automatically..dosa telah tercipta.... and mungkin, pada masa yg sama kita x sedar 
yang kita telah lakukan dosa yang sama pada setiap hari... 
mmg smua dosa tu tak nampak.. intangible...

sedangkn kita sudah ade tempat yang teguh untuk mngadu...
pada tuhan yg maha Esa... hanya Dia yg sentiasa mndengar...
hnya Dia tempat kita bersandar ketika keletihan sepnjang hari...

semua org not perfect kn... sari jugak wt dosa yg sma macam mnusia lain.. 
kalau duk sorang2.. sari akan termenung....
kadang2 terfikir.. banyaknya dosa yg sari wt sepanjang hidup nie...
sgt2 bnyk... btapa rendahnya dri ini di hadapan Allah swt...

InshaAllah.. sari ingin mnjadi insan yg diredhai Allah...
sama ada di dunia dan akhirat... Amin ya rabbal alamin....



p/s:: perjalanan hidup sgt sukar..hanya insan yg sabar dan tabah sahaja mampu mngorak langkah hingga ke destinasinya...

Sunday, February 27, 2011

:: TaHnIaH JoNnY, JenNy pReGnAnT::

Posted by sarihah sauly at 6:17 AM 0 comments
hello..hello..hello.....

best giler dpt brite dri mior..
jenny pregnant.. msti nnt ank diorg comel mcm diorg...
x sbr nk tgk ank diorg...
hehehe.....
thniah utk jonny... jge jenny elok2...
hehehe...



jenny si  arnab bulu klabu n jonny yg bulu itam...
jenny kurus jer tp blu die lebat n lmbut sgt.... hehehe... 

p/s: thanks sgt kt mior asraf coz jge diorg baiik2... :)

Saturday, February 26, 2011

:: aKu jAtUh cInTa laGi!!::

Posted by sarihah sauly at 11:39 PM 0 comments
http://www.emocutez.com
annyong~~~


Aku nk bgtau yg aku btol2 jtuh cnta lg.. aku x tpu..
maaf sgt kt bf ku.. hik3... 
aku da jtuh cnta kt NOH MIN WOO...

x dpt lupakan die nie... cane nk wt ek...
hot gler die nie.. best sgt tgk die lam my girlfriend is gumiho...
x puas tgk muka die... :P



hensem gler.. aduyai.....http://www.emocutez.com



http://www.emocutez.com
i like him really really really really really much.. hik~~~


                                                           http://www.emocutez.com
p/s: ssh ble tiap kali tgk cter korea, jtuh cnta ngan plakonnya.. hehehe... bye3.. 

:: BuKaN XnAk aCtIvE::

Posted by sarihah sauly at 6:14 AM 0 comments
konon2 mcm rjin study jer.. :P


aduyaii.. tjuk pun da lain mcm bunyinye kn.. tp, aku x tipu.. sbnrnye aku bkn xnk active ngan blog nie.. tp agak buntu sbnrnye ble nk cter pape lam blog nie... ntah laa...
lg stu assingnment lak bkn main la bnyk..
lbih2 lg projek penternakn kmbing yg every week kna present n update..
lelah gak nk update bnda sme nie.. al maklum la.. kna bnyk bca tntng mklumat kmbing..
ape2 pun, aku thu aku bleh buat.. heheheh...
dahla berlambak korean drama yg beratur mnunggu giliran utk aku tgk..
nie la yg pling xleh thn..
aduyaii.. x thn hati den!! fuhhh.............
ble da start tgk ssh lak nk berhenti... disebabkn korean drama jgk laa.. novel yg aku bli kt 
mesra mall blom khatam2 lg..
x thu la ble leh khatam.. hehe..
hrp2 bku novel tu sabar mnnti giliran....
this week bnyk lak test yg da amik no..
letih gak.. tp ssh nk fokus study.. lbh2 lg subject mmbaca...
huhuhu...

kdng2sampai tertido sbb mmbaca punya psl.. nmpksgt borink..
ble kna study sal marketing + islamic banking..
ya Allah.. tuhan jer yg maha mngetahui..
hehehe.. tp sbnrnye x la truk sgt.. tp dsbbkn sarihah sauly nie agk 50% mls nk mghafal..
http://www.emocutez.comjdla mkin ssh.. tp aku thu, i can do it.. clap3x.... :)






http://www.emocutez.com
p/s: aku xdela tertido sweet mcm nie... tp sweet la jgk... hehehe... :P

Friday, February 18, 2011

::FArM WoRkS::

Posted by sarihah sauly at 3:35 AM 0 comments

aku g mlwat tempat penternakan kambing kt jerangau ngan kwn2 group assignmnt aku ari sabtu lps..
tempat nye dri luar klu tgk mcm x brmaya..
tapi kalu da msuk, cntik sgt.. tgk tumbuhan menghijau...
banyak sgt binatang yg di ternak...
ade lembu, kambing, burung walid, dan lain2 lagi..
sblom dtg mmg xcited gler la..
nk wt mcm2 ngan kambing2 tu...
tp ble da smpai, tkut plak tgk gigi diorg yg bsr,, hik3...
klau ingat sal kwn aku, tieqa mmg skit prut nk gelak..
klakar gler..
muka pun da pucat.. smpai nk mngis pun ade.. hehehehe....
aku ngan ika plak wt2 brani jer...
dlm hati tuhan jer yg tahu.. hik3...
mklum la..kna lacntrol tmpt org.. wlaupun rse mcm nk mnjerit jer ble tgk kambing2 tu 
kuarkn kpale diaorg dri kandng msing2... mngigil bdn aku...

tkut giler... hehehe....http://www.emocutez.com
lepas mlwt kmbing kt kandang tu, kmi dibawa kt stu lg kndng kmbing yg dibuat scra
http://www.emocutez.commikro kaprima.. ade sekor anak kambing putih yg comel sgt...

berkenan sgt kt die.. hehehe.. cute sgt.. 
teringat plak jeritan si tieqa: tolong~~tolong~~ dia kejar aku... (sambil berlari ble tgk ank kmbing 2
ekor mcm nk kjar die)
http://www.emocutez.commngekek aku ketawa ngan ika.. skit prut gler ble tgk muka tieqa.. hak3..



nie pic ngan ank kmbing putih yg comel tu.. :)


p/s : hidup sdh mju stu lngkah lg ke dpn... :)http://www.emocutez.com
 

The Laugh and Cry of Me Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review